Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Din pålitelige partner for:

Vann og avløp

Vi håndterer alt rundt vann og avløp!

Enviro entreprenør har all den ekspertisen du trenger for håndtering av ALT innen vann og avløp. Vi fikser alt innen Vann og Avløp, fra lokalisering av feil til å få hele jobben gjort. Enten den er stor, liten, enkel eller kompleks.
Våre fagfolk gir deg gode råd om riktig utbedring og metode – det har vi gjort i 30 år!

24t service

Telefon ikon

09970

Vi hjelper til med en gang! Tett Avløp eller andre lekkasjer?
Vi har døgnvakt 24 timer i døgnet for å kunne hjelpe med en gang. Er uhellet ute så ring oss så vi kan hjelpe deg så fort som overhode mulig!

Utfør gravingen
om vinteren!

KAN BESTILLES HELE ÅRET! Vi gir rabatt på vintergraving! Graving om vinteren har mange fordeler for deg! Spesielt drenering er fint om vinteren. Ved å utføre gravearbeider i vinterhalvåret kan du oppnå inntil 6% rabatt!

Trenger du hjelp med vann og avløp?

Ved mistanke om feil på vann og avløpsrør, offentlige pålegg om utbedring eller man ønsker å skifte rørene grunnet alder kan dere ta direkte kontakt med oss så vil en av våre fagpersoner kunne bistå med tips og råd om hva som bør gjøres. Deretter vil vi kunne hjelpe til med å utføre det arbeidet som er nødvendig.

Hvorfor oppstår lekkasjer og tetninger i vannledninger og avløpsrør?

Brudd og fortetninger i vannledninger og avløpsrør kan skyldes inngrodde røtter, forvitring eller andre blokkeringer. Det kan skyldes ustabile grunnforhold og tele som skaper forskyvninger i grunnen som igjen gir forskyvninger på rør. Om vinteren kan rørene fryse. Listen er dessverre lang over feil og problemer som kan oppstå. Men våre fagfolk kan hjelpe deg å finne problemet og løse det.

Vet man ikke hvor vann og avløpsrør ligger eller hvor lekkasjen er?

Da kan vi hjelpe deg. Vi har måleinstrumenter som med stor presisjon kan lokalisere hvor vann- og avløpsledningene er gravd ned. Vi kan foreta rørinspeksjon og fastslå rørenes tilstand, beliggenhet og lekkasjepunkt. Det kan alltid være lurt å ta en slik inspeksjon før utbedring og eventuell graving starter, kanskje er det bare en blokkering som kan fjernes. Et annet tips er at bunn- og stikkledninger kan være registrert i kartverket. Teknisk avdeling i kommunen kan også ha informasjon om hvor de er gravd ned.

Har du fått offentlig pålegg om utbedring?

Da kan vi hjelpe deg. Kommunen foretar lytting ut fra sine hovedledninger som deres eiendom er tilknyttet. Lytting kan deres lese om lengre ned på siden vår, men i korte trekk er at de bruker et instrument som lytter etter susing i sine kommunale hovedledninger og alle private stikkledninger som er tilknyttet. I den forbindelse gir de ut pålegg om at lekkasjer må utbedres dersom de hører «susing» i rørene som er tilknyttet.

Må du grave?

Det er ikke alltid du trenger å grave for å ordne vann og avløp. Hvilken metode vi velger er avhengig av problemet og hva som trengs å gjøres. Man kan blokke ut og rense rør eller legge nye rørstrømper. Derfor starter vi helst med en rørinspeksjon for å finne og lokalisere feilen for så å velge rett metode akkurat for deg.

Istandsettelse etter gravearbeid?

Mange ønsker også at vi gjør etterarbeid når man har fikset vann og avløp. Noen vil ha hage og gårdsplass tilbake slik den var, andre ønsker endringer. Etter at arbeidene er avsluttet vil vi kunne fortelle hvor lenge massene bør synke før man kan igangsette arbeider med utemiljøet. Denne ventetiden blir satt for å oppnå det beste resultatet.

Symptomer av problemer med vannledning:

Det er viktig å poengtere at det ikke alltid gir symptomer når det er lekkasje eller andre feil på vannledninger og avløpsrør, men det er da like viktig å få dette utbedret med tanke på skader som potensielt blir svært store. Skadene vil kunne være på din eiendom og bygg så vell som nærliggende eiendommer og terreng.

Typiske symptomer for vannledningen er at man merker mindre vanntrykk inn til hus eller bygning. Dette merkes i ved at det er mindre vanntrykk ut av kraner i huset. Hvis vanntrykket gradvis over lang tid blir dårligere kan det være tegn på grodde rør, dette er ofte ved anboring til hovedledning og man må da ofte grave opp og rense dette dersom spyling ikke ordner problemet.

En annen typisk årsak er at man hører «susing» i rørene, dette kan man høre enten utenfor huset eller inne i huset. Dette er et tegn på at det kan være lekkasje i rørene utenfor hus og bygning.

Ved momentant tap av vann om vinteren så er det ofte frosne rør. Det kan også være feil eller arbeider vannledninger i ditt nærområde som gjør at vannet er stengt for en periode – dette skal være varslet dere. Vi oppfordrer til å ta kontakt med vannvesenet deres for å avdekke dette i første omgang.

Symptomer på problemer med avløpsrør:

Det er viktig å poengtere at det ikke alltid gir symptomer når det er lekkasje eller andre feil på avløpsrør, men det er da like viktig å få dette utbedret med tanke på skader som potensielt blir svært store. Skadene vil kunne være på din eiendom og bygg så vell som nærliggende eiendommer og terreng.

Typiske symptomer for vannledningen er at man merker lukt inne eller ute i huset. Dette kan skyldes tilbakeslag opp i sluk, toaletter og lignende eller at det er lekkasje på avløpsrøret utenfor hus og bygning. Prøv å lokaliser hvor lukten kommer i fra, sjekk utenfor huset og bygget, se spesielt i kummer for å prøve å avdekke hvor lekkasjen kommer fra.

Viktig! Ved tette avløp bør Hovedstoppekran inn til bygget stenges umiddelbart og alle som benytter bygningen varsles om at man skal slutte å bruke vann og avløp frem til problemet er fikset.

Må vi søke?
Pluss ikon
Mister vi vann og avløp ved utbedring av dette?
Pluss ikon
Hvordan gjennomføres et graveprosjekt?
Pluss ikon
Er det stor risiko ved graving?
Pluss ikon
5 stjerner

Haraldsheimen Oslo – Norges største hostell

Utskiftning omlegging av vannledninger fra kommunal hovedledning inn til sentral i kjeller.

5 stjerner

Niels Juels Gate  – Sameie Behrens gate 8 AS

Utskiftning av Vann og avløpsledninger på tvers av Niels Juels Gate.

5 stjerner

Brattvollveien 32B

Utbedring av vannlekkasje ved anboring til offentlig hovedledning.

Pil til høyre ikon
Pil til høyre ikon

Snakk med våre ansatte

Aina

Ordre og storkundeansvarlig
47 923 007aina@enviroas.no

Thorbjørn

Prosjektleder
952 52 033thorbjorn@enviroas.no

Simen

Prosjektleder
482 63 430simen@enviroas.no