Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Drenering, lønnsomt? Levetid og konsekvenser?

24t service

Vi hjelper til med en gang! Tett Avløp eller andre lekkasjer?
Vi har døgnvakt 24 timer i døgnet for å kunne hjelpe med en gang. Er uhellet ute så ring oss så vi kan hjelpe deg så fort som overhode mulig!

Hva er forventet levetid på drenering?  

En drenering levetid varierer fra hvilken tid den er anlagt, da det er brukt forskjellig materiell og løsninger etter hvert som tiden har gått. En drenering kan også være anlagt feil og det har mye å si hvordan grunnforholdene er og hvor stor påkjenning av vann dreneringssystemet er utsatt for. Derfor kan man si at en gammel drenering som er 50+ år som har hatt gamle betong, sement eller teglrør ofte i dag er ødelagte og  har hatt en forventet levetid på ned mot 30 år mens en nyere drenering fra 80-taller og oppover med plastrør og drensplater kan ha en forventet levetid på 50-60 år, men det varierer stort.

Konsekvensene for dårlig drenering er potensielt store

Føre-var-prinsippet bør følges i alle tilfeller hvor det er mistanke om dårlig drenering. Ta en sjekk! Kostnaden for en drenering er ofte stor, men den er mindre, ofte mye mindre enn om man faktisk får fuktskader i kjelleren. De fleste dreneringer bli utført når man oppdager fuktskader i kjelleren, det er viktig å påpeke at bare lukten av fukt i en kjeller er et tegn på at drenering i kjelleren ikke er i orden – og det bør fikses. Konsekvensene av fuktskader som resultat av dårlig drenering er at organisk materiale blir ødelagt, treverk råtner opp, soppdannelser og salt utslag blir til, maling faller av og ikke minst så kan det være helsefarlig å oppholde seg i en fuktig kjeller.

Skrekkscenarioene ved sviktende drenering er ved oppussing av etasjer som er under bakkenivå hvor drenering og fuktsikring ikke fungerer. Det som er litt synd å se er privatpersoner som ikke vet dette og som heller ikke får informasjon av de som pusser opp kjelleren for de.

- Simen Aspestrand, Salgsleder i Enviro entreprenør As.

Man skal alltid drenere og isolere (min. 50% av isolasjonen på utsiden av grunnmuren) dersom man skal pusse opp vegger eller gulv. En oppusset kjeller ser fin og flott innvendig når den er ferdig oppusset, men så trenger fukten inn på baksiden og skader som nevnt over oppstår og man må rive hele eller deler av alt man har pusset opp i kjelleren.

Det er særlig boliger over 30 år som er spesielt utsatt og det er huseiers ansvar å sørge for vedlikehold av dette. Forsikringen dekker sjeldent problemer med drenering som ikke er av nyere dato.

Drenering lønner seg økonomisk

Drenering og isolering av kjellervegger er en direkte oppgradering av grunnmurskonstruksjonen, på samme måte som eksempelvis å bytte kledning og etterisolere husets yttervegger.  Det har derav en direkte verdiøkning på boligbygget, ofte blir det sagt at forholdet mellom kostnad og verdiøkning er er 1:1. I tillegg til dette vil man ved å isolere få lavere strøm- og fyringskostnader som over tid er til glede for mange.

Kort oppsummert:

  • Direkte verdiøkning på boligen eller bygningen!
  • Spar strøm!
  • Økt komfort for opphold og lagring under bakken!


Har du spørsmål om drenering eller vil få fikset drenering?

Vår kollega Simen er utdannet ingeniør ved NTNU og har flere års erfaring med drenering.
Ta kontakt så vil han kunne hjelpe dere med båre spørsmål og løsninger, hverdag hjelper han privatpersoner og nærings kunder med utbedring av dreneringer –enkle eller komplekse!

Kontakt oss

Simen

Prosjektleder
482 63 430simen@enviroas.no
x ikon

Akutt behov?

Klikk her!